Понякога ни се струва, че поводите за празнуване просто не свършват. В календара един след друг са се наредили безброй рождени и имени дни, сватби, кръщенета, годишнини, романтични празници, фирмени събития и още. Откриването на подходящ подарък понякога може да бъде предизвикателство. За радост, интернет е пълен с уникални предложения. По-големите събития предполагат много гости. Оттук идва и притеснението да не подарим нещо банално, за което някой друг вече се е сетил. Още по-неловко е, ако поднесем нещо, което празнуващият вече притежава. В такива ситуации трябва да проявим креативност. Най-доброто решение са персонализираните подаръци. Все по-голяма популярност набират и красивите свещи по индивидуален проект. Те са оригинални, носят специално послание, различна форма, подходящ аромат, дори и снимка. Подходящи са и за колеги, бизнес партньори, клиенти, служители. Все по-често се използват като изненади за партита, тийм билдинги, корпоративни тържества и поводи.

В следващите редове ще се опитаме да Ви разкрием всички специфики за това как се правят свещи по индивидуален проект.

Процес на изработка на декоративни свещи по индивидуален проект

Ако искате да се сдобиете с най-добрите декоративни аксесоари, трябва да имате представа как се правят те. Когато става въпрос за свещи по индивидуален проект, има някои правила, които трябва да бъдат следвани. Използвайте въображението си и следвайте следващите етапи:

Избор

За да сме сигурни, че правим правилния избор е добре да започнем с изграждането на представа за идеалния за нас модел. Търсете вдъхновение онлайн, много и различни сайтове имат куп идеи за форми, надписи, послания, посвещения, пожелания. Разгледайте онлайн каталози с предложения за различни поводи. По този начин ще се ентусиазирате още повече и ще Ви хрумнат още куп неща. Ако търсите достатъчно ще забележите, че тези аксесоари са подходящи за всеки повод, а много често дори без повод.

Задаване на заявка за свещи по индивидуален проект

Свържете се с експерти в работата по специфични поръчки. Ако търсите да постигнете високо ниво качество, не бива да правите компромис с неопитни екипи. Вниманието към детайла и опитът си проличават най-много в изработката. А любимите ни хора и партньори заслужават най-добрата изненада. Препоръчваме Ви да търсите специалисти, които работят с безопасни материали и аромати.

Когато вече имате концепция за действие и професионалисти, на които се доверявате, е време да се свържете с тях. Изпратете своята заявка и включете подробна информация за всичко, от което се интересувате. Опишете формата на декорацията, която сте избрали да се направи – класическа, буква/ви, лого, звезда, сърце или нещо друго. Разкажете малко повече за получателя на подаръка – помислете какво би му харесало, какъв е поводът, какви са интересите и предпочитанията му за аромати, цветове. Ако желаете да изпишете имена, послания, инициали или дати изберете дали да бъдат на български или английски. Имайте предвид, че е възможно и 3D изписване, което се получава много ефектно!

Изборът на аромат също е интересна задача, особено ако поръчвате онлайн. Можете да направите съпоставка с любим парфюм, цвете или дори десерт. Повече насоки за избора на точен мирис можете да откриете в статията на NCandles относно ароматните свещи. Наложително е да проведете и допълнителни разговори, за да уточните детайлите около работата, както и да размените обратна връзка. Доверете се на съветите на експертите и следвайте техните насоки, те имат най-реална представа как ще изглежда крайния продукт. Имайте предвид, че ръчната изработка отнема време заради специалния подход към заданието. Затова пускайте заявките се от по-рано и проверявайте колко време би отнел процесът по приготвяне.

Материали

Материалите, от които правят свещи по индивидуален проект по поръчка зависят от самото задание и сложността му. Специалистът подбира най-доброто, което може да се използва в конкретния случай, като предложението е съобразено с това да се постигне устойчивост и цялост на изработката. Препоръчваме Ви да наблегнете на алтернативните методи за изработка, които включват използване на естествени, природни материали. 

Изработка

Обикновено опитните специалисти в изработката на свещи по индивидуалнен проект започват с оформянето на цялостна работна концепция. Същината й е в това да се измисли подход за оформяне на желаната восъчна форма или фигура, която да не изгуби способността си да гори безопасно. Работата е по-лесна, ако има предварително зададен и изпратен дизайн за желания вид на украшението. Другият вариант е да го опишете и да оставите на изработващите да дигитализират Вашата идея.
След това, визията се обработва дигитално и се прави индивидуален проект на калъп. Скоро започва и изработката на калъпа. Най-често се използва силикон за оформянето му, но и други материали. Водещи фактори за избора са големината и характера на заданието. Според сложността на задачата, този процес отнема между 2 и 4 дни. Добавя се и желания от Вас аромат, цветът най-често се тонира.

Подарете или се насладете по безопасен начин

Щом работата по Вашите свещи по индивидуалния проект приключи, идва време за най-хубавото – щастието от изненадата. Независимо дали подаръкът е за Вас самите или за близък, ще се зарадвате от вълнението да видите най-после това, което сте искали. И все пак, не оставяйте на красотата на аксесоарите да Ви заслепи. Внимавайте, когато ги запалвате или местите. Винаги избирайте безопасно място за тях и не ги гасете директно с ръка. Насладете се на аромата им, отдайте се на релакс и позитивни мисли. Пречистете дома си и вкарайте стил в интериора си.

 

 

Свещи по индивидуален проект от растителен восък и памучен или дървен фитил

Най-добрите восъчни декорации са изработени от природни материали, тъй като те са безопасни и екологични. Следете за предложения от естествени материали. Предимствата на растителния восък и памучния фитил са много – те са съставки от природата, от възобновяеми източници и горят по-дълго. Също добър избор са оригиналните дървените фитили. Те Ви дават усещане за уюта на огъня в камина.

Ако няма възможност изработката на свещи по индивидуалнен проект да бъде изцяло от естествени материали, заложете на парафинови смеси. Имайте предвид, че тяхното качество също е от значение. Най-добре е те да са пречистени, така материалът за работа ще е по-силен и еластичен. 

Когато избирате аромати за свещи по индивидуален проект, заложете на такива без фталати. Това позволява на любителите на различни аромати по сложност и сила да им се насладят, без да рискуват здравето си вдишването на отровни летливи вещества. Внимателно избирайте хората, на които ще възложите задачата за изработка на индивидуален проект. Бъдете сигурни, че им имате доверие и че разбират Вашата визия за краен продукт. Ако сте уверени така, бъдете сигурни, че ще вложат много старание и емоция в творческия процес.

Вижте и останалите публикации, които сме подготвили за Вас в нашия блог!

Вашият коментар