fbpx

Оригинални идеи за сватба: украса, подаръци за гости, планиране

Планирането на сватба започва с цялостна концепция за голямото събитие. Всяка двойка мечта е за идеалният ден и търси оригинален начин, по който да увековечи мигът на заветното “Да”. Затова събрахме за вас добри идеи за организация, украса и подаръци за важната церемония.

Оригинални идеи за сватба

Най-често организацията на сватбата започва с избор на дата, място и щриховане на основните моменти от празничния ден. Тези задачи, обаче, се оказват най- лесната част от всичко. Пред булката и младоженеца се появява задачата да планират неповторима сватба, която никой никога не е правил. А идеите сякаш не спират да валят…

Полезни съвети за организиране на сватба: Ритуали, църковен брак и тържество

Макар да звучи сложно, уникалната сватба от мечтите на булката и младоженеца не е невъзможна мисия. И все пак, важно е прилагането на оригинални идеи да се прави внимателно и с умисъл – без да се увличаме с нереалистични представи от въображението си. Всяко хрумване трябва да кореспондира с генералната представа за събитието. Това, обаче, е трудно, особено, когато възможностите за избор на украса и подаръци са така многобройни.

За да не се отклонявате от първоначалния замисъл на мечтаното събитие, положете някои основни решения със задължителен характер, които да следвате непрестанно. Такива могат да бъдат тематиката, цветовете, материите или конкретен стил, който ви вдъхновява. 

Идеи за украса за сватба

Когато вече разполагате с основа, на която да стъпите, започнете да надграждате по оригинален начин. Опитайте се да преминете мисловно през всеки един етап от сватбения ден. В никакъв случай не ограничавайте планирането до празничната зала и ястията за гостите. Помислете за идеи за декорации, украса, подаръци и всички онези елементи, които допринасят със своята красота за усещането за празник и приказна сватба. 

Сутрешни приготовления на булката

Традиционно деня започва в дома на булката, тъй като нейните приготовления по ослепителната визия изискват повече време и стартират рано сутрин. Обикновено в процеса на подготвяне на грим и прическа помагат и най-близките роднини и шаферки. Ослепителната визия, разбира се, се заснема и от фотограф. През това време младоженецът също се подготвя, за да види за първи път любимата си в булчинската рокля.

До тук може би всичко звучи идеално, но истината е, че наличието на толкова много хора на едно място, може да предизвика напрежение. За да предотвратите притеснение е важно гостите да са добре предразположени, спокойни и да запазят доброто си настроение.

Един лесен начин да създадете уютна атмосфера е със запалването на ароматни свещи. Тяхната свежест ще ви накарат да се отпуснете и да запазите самообладание. Освен това, нежните им изработки могат да подхождат на стила на сватбата. Не забравяйте, че снимките ще започнат рано сутрин у дома, затова е важно да бъдете подготвени с украсата. 

Потърсете декоративни свещи, които изглеждат добре и съвпадат с празничната атмосфера. Оригинални идеи за украса или подарък са ароматните декоративни свещи със свежи, флорални аромати за приятна атмосфера, или пък персонализирани свещи с изписани имена на булката и младоженеца. Така през целия ден всеки кът на дома Ви ще напомня за това, че днес се свързвате в едно. Ароматите остават траен спомен и винаги ще Ви връщат в усещането за този ден!  

Ритуалът

Централното събитие на деня е церемонията по сключването на граждански и църковен брак. Макар и различни, и двата ритуала изискват специална подготовка и украса. Символиката предполага двойката младоженци да са предварително подготвени с погача, чаши за шампанско, и разбира се свещи – символи на пламъка на любовта и топлината на семейното огнище. В някои страни всяко семейство всъпва със своя пламък, а на самия ритуал той се обединява в едно. Ако традицията и при Вас е такава, може да изберете персонализирани свещи в един, избран от Вас, стил!

Препоръчваме Ви да се подгответе от по-рано с ритуалните свещи за църква и да заложете на луксозни, оригинални дизайни, с които ще изглеждате приказно в миговете пред олтара. Изберете нежен цвят за панделката, която ще свързва свещите на булката и младоженеца и нека тя подхожда на Вашия вкус. Добавете дантела и изпишете името на двамата влюбени, заедно с датата. Обърнете внимание на детайлите, защото по-късно можете да ги използвате като украса за дома.

Коктейл навън

Все по-разпространено става посрещането на гости в открити пространства, а някои тържества дори изцяло се пренасят на отворени пространства. Ако решите да посрещнете гостите си по незабравим начин, подгответе т.нар. “welcome drink” и го поднесете на външни коктейлни маси. Добавете хапки и оригинална украса за стилен завършек! 

Не забравяйте да украсите масите – макар и по-малки по размер от стандартните, те също могат да бъдат декорирани по ослепителен начин. Сватбените свещи са предпочитани от организаторите на събития, тъй като заемат малко място, отиват на всяка визия и допринасят за романтичната атмосфера. Ефектът от тях е още по-голям привечер, когато пламъкът осветява гостите по нежен начин. 

Голямото тържество 

Дългият ден завършва в голямата празнична зала, където се намират и всички гости. Предразположете ги подобаващо и споделете с тях усещането за тържество, стил и изисканост. Препоръчваме Ви да предвидите оригинален начин, по който да разпределите гостите по техните маси. Обозначение ги по номера и изпишете имената им. Така ще избегнете излишни струпвания и обърквания при настаняването. Добавете оригинален поздравителен текст за настроение! Благодарете на гостите, че са част от специалния момент, като персонализирате свещите като украса на всяка маса – с номер, имена или кратко обръщение.

Най-често приготовленията и церемониите отнемат тотално времето на младоженците. Така се получава някои гости да не получат достатъчно внимание или да се почувстват пренебрегнати. За да избегнете това, помислете предварително за малки жестове на уважение, които да покажат загриженост и благодарност. Обърнете внимание на масите и създайте оригинална обстановка визия. Накарайте всички да се чувстват комфортно. Изберете нежни цветове за украсата Ви, които ще кореспондират с цялостната концепцията на сватбата.

Идеи за подарък за гости на сватба

СВЕЩИ ЗА СВАТБАПомислете за оригинални идеи, с които да зарадвате своите гости с подарък. По този начин те ще занесат у дома спомен от специалния за Вас ден, който ще съхранят дълго. Изберете нещо стилно, което ще харесат истински. Тук може да откриете много идеи за подаръци за гостите, но не се ограничавайте, всичко може да бъде изпълнено във Вашия стил.

Добра идея също са персонализираните свещи с дантела и специален надпис в класически стил, както и по-големите персонализирани свещи, тях може да поднесете на най-близките и роднините си. Ако пък планирате да посетите сватба, те са подходящ подарък за младоженците.

Идеи за подарък за младоженец

В случай, че планирате изненада за младоженеца, знаете колко трудна е тази задача. Със сигурност ще имате нужда от нещо оригиално, което същевременно да пасне на стила на бъдещия годеник. За щастие и тук можете да подходите нестандартно с подарък за младоженец – свещ. Изберете желания от Вас цвят и надпис, комбинирайте ги и създайте идеалната изненада. Обещаваме Ви, че младоженецът ще остане очарован от подаръка!

Идеи за подарък за кумове 

В никакъв случай не забравяйте едни от най-важните гости – кумовете! Поднесете луксозен комплект от няколко части, с който да блеснете. Добавете техните имена или датата на събитието върху свещите. Помислете и за авангардно поднасяне на символичния подарък – опаковката винаги е от значение и допринася за цялостната изненада. Заложете на оригинално решение, с което ще зарадвате важните за Вас хора. 

Идеята е подходяща и за родители на младоженеца и булката, близки приятели, кръстници. При избора на индивидуален подарък – свещ, винаги аромати за еко изработки от растителен восък и аромати без фталати.

Пресъздадете идеалната сватба на своите мечти и дайте свобода на креативността си. Обърнете специално внимание на украсата и подаръците – сами ще се убедите колко ключови са за цялостното усещане от събитието. Внесете класа, красота и пищност на своето тържество и подарете частица от деня на своите гости по оригинален начин. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *