fbpx

Романтика на свещи по време на карантина

Романтика на свещи по време на карантина

Здравословната романтика

Ако 2020 година беше роман, щеше да се казва “Любов по време на карантина”. Като във всяка трудна ситуация, която животът ни поднася, и в тази се налага да намерим ползите. Сегашните обстоятелства налагат да бъдем по-смирени и предпазливи в разпределянето на времето ни. Днес отговорността на всеки един от нас се състои в това да се лишим от някои удобства и да останем вкъщи, за да подобрим ситуацията и да спасим животи. И макар че някои не откриват удовлетворение в това да останат сами със себе си и близките, ние се фокусираме върху красивата страна на домашния уют.

Създайте презареждаща атмосфера, като се поглезите с доза здравословна романтика в своя ден. Повярвайте ни, тя е също толкова значима за емоционалното здраве и баланс. Сега е идеалното време да преоткриете близостта с любимия човек и да оцените малките моменти на откраднато щастие. Приемете ситуацията като шанс за ново начало. Забавете темпото, спрете, направете крачка назад и погледнете цялостната картина. Така ще придобиете по-ясна представа за това колко много имате, без дори да осъзнавате. В момента светът е на пауза, затова за къде да бързаме? Откъснете се от лошите новини и всеобщата паника. Отделете момент за малки жестове на голяма любов и романтика.

Романтика у дома на свещи

Възможностите за романтика в ежедневието ни са много – трябва само да се огледаме. Домът е правилното място да разкриете пълния потенциал на взаимоотношенията си. Ако искате да поддържате своята връзка жива, не бива да забравяте ежедневните поводи за празник. Няма нищо по-хубаво от закуска в леглото, палачинки през уикенда или хубаво вино с филм.

Обърнете внимание на партньора си и създайте нови щастливи моменти, за които да си спомняте с усмивка. С правилния човек всеки миг може да се превърне в специален. Не забравяйте, че магията на щастието се крие в добрата компания.

Представяме Ви няколко идеи как да разчупите обстановката с романтика на свещи.

Романтична вечеря за двама на свещи

Романтика на свещи по време на карантина 3

Понякога обстоятелствата ни притискат и създават промени в рутината ни. Това е повод да променим и работните си навици – да превърнем хола в хоум офис, а спалнята – в конферентна зала. От друга страна, успяваме да спим с час повече, обядваме вкусна домашна храна, а след обедната почивка дори имаме време за кратка тренировка. Тъй като не се налага да пътуваме след дългия работен ден, можем да се насладим на повече свободно време, което чака да бъде оползотворено. А какво сплотява двойките по-добре от домашно приготвената храна?

Процесът на приготвяне на вечеря може да бъде изключително приятен. Запретнете ръкави, не се притеснявайте да се изцапате или да сбъркате рецептата. Това, което има значение, е желанието да зарадвате човека до себе си. За да сте сигурни, че всичко ще бъде точно както трябва, сипете си чаша вино и пуснете музика. Ако готвите с удоволствие, това ще си проличи по вкуса и крайния резултат.

Не забравяйте и за вида на масата, тъй като той ще помогне за презентацията на ястието. Сложете различна покривка, запалете ароматни свещи. Това са жестове на внимание, които няма да останат незабелязани. Ако имате специален сервиз, сега е момента да го използвате. Макар че звучат твърде лесно, тези стъпки са доказан подход за внасяне на романтика. Те отварят сърцето на всеки и са неподправен израз на обич. А и както се казва, понякога любовта минава през стомаха.

Как да създадем романтично настроение

Романтика на свещи по време на карантина 4

Навярно няма по–точен момент, в който да се насладим на взаимоотношенията ни с човека до нас. След края на работния ден хоум офисът се превръща отново в добре познатия ни дом. Тогава можем да си отпочинем подобаващо, да релаксираме с книга и да направим всички онези неща, за които все не ни остава време.

Декорирайте дома, разместете мебелите, дайте старт на нов здравословен навик или пробвайте нова рецепта. Възползвайте се от възможността за промяна към по-добро и не забравяйте да полагате грижи за своята връзка. Романтиката винаги съдържа доза на изненада, импулсивност и красотата на неподправената емоция. За да предизвикаме, трябва да променим нещо. Ако търсите лесен и достъпен вариант, който да сработи на 100%, изпробвайте магията на свещите. Те променят обстановката, носят топлина, изтънчена визия и усещането за специален повод.

Свещите: как да ги използваме

Свеши - Ръка скрива пламъкът от вятъра

Още със запалването си, свещите внасят цвят и романтично настроение в дома. Ефектът от тях е най-голям, когато успеем да постигнем усещане за приглушена светлина и релакс. Не се опитвайте да заместите стандартното осветление, като палите много и различни свещи – това няма да има ефект и ще доведе до неприятен сблъсък на аромати. Няколко бройки са абсолютно достатъчни, за да преобразят всяка стая и да я изпълнят със свежест. Насладете се на чара им и внимавайте как и къде ги поставяте. Не ги доближавайте до запалими вещи или други свещи.

Когато свещите са запалени, те не бива да бъдат пренасяни или докосвани, защото това може да доведе до подпалване или изгаряне. Ако видите, че пламтят прекалено силно и плакъмът е твърде висок, по-добре го изгасете внимателно и отрежете фитила. Чак след като се уверите, че всичко е наред и не сте в близост до запалими материи, можете да запалите свещта отново.

Не забравяйте да следите кога ще изгаснат свещите и бъдете внимателни, когато ги премествате. Всичко това трябва да става по безопасен начин. Не изгаряйте свещта докрай. Преустановете горенето, когато до края на фитила остават около 5 см, а ако са в съд – около 1,5 см.

Правилното използване е също толкова важно, колкото и грижата за тях. Обърнете особено внимание на децата и домашните любимци. Съхранявайте на сухи места, без достъп до пряка светлина. Така ще можете да ги използвате отново за друг повод или да запазите спомена от специалния ден. Следвайте препоръките ни за безопасност и отбелязвайте всеки празник с усмивка!

Романтични аромати

NCandles разказва

Когато избирате декоративни свещи, следете за такива с натурални аромати. Освен, че са естествени, друго тяхно преимущество е, че са без фталати. Фталатите са химикали в пластмасовите изделия (козметика, шампоани, лосиони, сапуни), които са особено опасни за деца. Също така, те водят до ендокринни нарушения и са с антиандрогенни свойства, тоест блокират рецепторите за производство на мъжки хормони. Със сигурност, това е нещо, което искате да избегнете, когато подготвяте отбелязване на специален повод.

За да създадете пълна обстановка на близост и романтика, използвайте подходящи аромати. Те стимулират рецепторите, успокояват тялото и духа и предразполагат партньора. Доверете се на нещо познато, което напомня на комфорта на дома или пък експериментирайте с екзотично и непознато ухание.

Ето и нашият топ 5 най-чувствени предложения:

  • Шампанско с рози

Трепетите от първите срещи имат вкус на шампанско и мирис на рози. Създайте атмосфера, която превръща всяка вечеря в дългоочаквана първа среща. Пресъздайте специален повод и изживейте отново бързото сърцебиене и пеперудите в стомаха.

  •  Канела и кедър

Топло какао, камина, кафе, бисквити и хижа в гората. Насладете се на това преживяване само с едно запалване на кибритена клечка. Няма нищо по-романтично от топлина и близост в студените дни и мразовитите вечери.

  • Зелен чай и лимонена трева

Спокойствието е голям приятел на успеха. След дълъг ден, всички имаме нужда от време, прекарано с любим човек. Приятната атмосфера е най-съвършена, когато е допълнена с природните ухания на свежа лимонена трева и зелен чай.

  • Шоколадов фъдж

Всички знаем, че десертът е най-важната част от вечерята. Добавете сладък аромат към всеки компонент от вечерта. Шоколадът е неустоим афродизиак, затова се доверете на непоколебимата му сила. Не забравяйте да комбинирате със също толкова сладка изненада.

  • Горски плод – традиционна коледна Bayberry свещ

Легендата гласи, че когато първите заселници пристигат в Америка, настъпва огромна нужда от свещи. Восъкът обаче често има неприятен мирис. За да се преборят с това, ранните колонисти сваряват храст от горския плод bayberry и използват восъчния му остатък. По този начин започва традицията за създаване на собствени ароматни восъчни изделия, които са лукс само за специални поводи и символ на коледните празници. По-късно се ражда и поговорката „Поличба добра е на свещ да ухае: за радост в сърцето и пари в портмонето!“

Изкушете човека до себе си по елегантен начин и нека поводът бъде незабравим, дори денят да е делничен Доверете се на ароматните свещи и ще усетите как любовта изпълва стаята. Специалната атмосфера може да се създаде дори в извънредни условия. Бъдете щастливи и обичани и запалете романтиката във Вашия дом!

 

Вашият коментар