Ароматните свещи са очарователен начин да зарадваме себе си или близките. Разнообразни по вид и стил, те са чудесно украшение за дома. Добрата и фина изработка се познава по това, че изделието прилича на истинско произведение на изкуството. С тях се придава истински смисъл на съкровените мигове.

Ароматните свещи са дар, който напомня, че всеки има нужда от малко време, прекарано насаме. Подарявайки ги, ние подтикваме любим човек да приюти в рутината си един полезен навик, а именно – да отделя повече време за себе си и истински важните моменти. Ето и една оригинална идея, която си струва да изпробвате: комбинирайте подаръчния комплект с пожеланието “За специалните поводи, които си струват да се отбележат”. По този начин ще превърнете всяко запалване в събитие и дълго чакан ритуал на релаксация.

Ароматни свещи за подарък

Когато се лутаме в търсене на идея за подарък, винаги се стараем да подберем практичен и впечатляващ артикул. Ароматните свещи отговарят на всички тези изисквания. Те са подходяща изненада за повод и без повод, независимо по кое време на годината. Поднесете добро настроение и радост под формата на красиво восъчно творение.

Този вариант е брилянтен, ако търсите подарък, който е лесен за поръчка, спестява време и ще пристигне точно, когато пожелаете. Освен това, ароматните свещи са подходящи както за мъже, така и за жени. Вместо да подарявате спа процедури, изберете този вариант за релакс и терапия за сетивата в условията на дома. Друго тяхно свойство е, че когато се запазят, те могат да се използват като аксесоар и декорация за дълго време. Зарадвайте някого по повод рожден ден, имен ден, сватба, кръщене, годишнина, юбилей, абитуриентски или абсолвентски бал, 8– ми март, Св. Валентин и още. Тази изненада е изключително подходящ подарък и за новодомци.

Ароматни свещи за дома – вижте нашите ароматни свещи тук

Когато запалим любимата си ароматна свещ, ние мигновено подобряваме настроението си дори без повод. Тя е символ на топлина и уют и ни радва с приятно ухание. Изберете сами какво да бъде уханието, с което свързвате любимия си дом. В днешно време прекарваме изключително много време пред светещи монитори, затова е редно да разнообразяваме зрението си с оттенъците на естествената светлина. Пламъкът е символ на домашното огнище, затова е нужно да фигурира във всяка една къща. За целта изберете най-подходящите стаи, открийте правилните места и подчертайте красотата им. Тези изделия са изтънчен и нежен акцент за всеки интериор. Подобно на бижу, те ще подчертаят стилния Ви вкус за обзавеждане по модерен начин.

Как да изберем подходящ аромат

Когато избираме точния парфюм за себе си, винаги се стараем да отговаря на същността ни. Изборът на правилно ухание за жилището е не по-малко важен процес. Когато взимаме това решение, ние съобразяваме предпочитанията си и с нашия стил. Ароматът, който избираме, е почеркът на дома ни. Той е начинът, по който искаме да ни възприемат близките ни и гостите ни.

Според стаята.

Няма да сгрешите, ако изберете аромати, които са без вредни добавки.

  • Кухня: Препоръчваме Ви да заложите на свежи, изчистени и леки аромати, когато търсите ароматна свещ за кухнята. По този начин, те ще поддържат усещането на чистота, без да се бият с уханието на домашно приготвена храна.
  • Баня: За баня, бихме препоръчали флорални ухания – просто изберете любимото си цвете.
  • Хол: Ако търсите правилното решение за хола или всекидневната, заложете на по-силен, плътен аромат, особено, ако стаите Ви са по-големи. Така ще постигнете дълготраен, но ненатрапчив ефект. Тъй като тези пространства се използват по-често, те изискват и повече грижа.
  • Малки помещения: Обратното важи за по-малките пространства, където не бива да прекаляваме с тежки миризми. Не забравяйте, че ароматните свещи са по-полезни, приятни и ефикасни от изкуствените ароматизатори.

Според сезона

Всеки сезон има своя чар. Пролетта има дъх на цветя като лавандула, момина сълза или люляк. Лятото пък носи в себе си нотка на екзотика, затова най-предпочитани от хората през този сезон са кокос, манго, лимонена трева, касис или нектарина. Ако искате да поканите есента у Вас, просто пробвайте с канела или шоколад. През зимата се отдаваме на вкусни изкушения и къщите ни се изпълват с ухания на прясно изпечен хляб, амарето и свежи борови клонки.

Според повода и настроението

Специалните поводи изискват специални подходи. Изберете ароматите спрямо празника, който отбелязвате. Свещичките са добър партньор в организирането на романтични вечери, рождени дни или пък просто отбелязването на така очакваната петък вечер.

Безопасни аромати

Когато подготвяте изненада, е важно да знаете произхода на своя подарък и неговите преимущества пред останалите опции. Когато става въпрос за ароматни свещи, безопасните ухания са най-доброто решение. Те са съставени от природни материали и успяват да пренесат автентичното ухание на природа във всеки дом. Освен това, те не са токсични и не миришат натрапчиво или тежко.

Безопасността е от огромно значение, затова, когато избирате, следете за наличие на фталати в продукта. Тези изключително вредни химикали са съставки, които се откриват най-често в пластмасата и козметиката. Тяхното въздействие блокира развитието на андрогени, може да доведе до ендокринни заболявания и редица други потенциални рискове за здравето. Разумният избор е изключително важен, особено, ако не искате да изберете вариант, който при запалване е по-вреден от замърсения градски въздух. 

Парафин или растителен восък

Повечето ароматни свещи на пазара са съставени от парафин, но малко хора осъзнават какво точно означава това. Изделията от парафин всъщност са съставени от петролна основа и суров нефт. При запалване, те често отделят вредни емисии. Това е особено опасно за непроветриви помещения.

В сравнение, ароматните свещи, създадени от растителен восък, са напълно натурални и безвредни за здравето. Те са едно преработено творение на природата, идващо от възобновяем източник и придружено с приятен аромат. Освен това, растителния восък е по-плътен от парафина, което означава, че в повечето случаи, отнема по-дълго време, за да изгори и съответно имате по-голяма възможност да му се насладите.

Да се насладим на уханието

Освен аксесоар за дома или предпочитан подарък, свещите могат да бъдат и ароматен акцент. Техният чар се състои в безвредните им съставки и природен чар. С тях презареждането с нова енергия е гарантирано. Насладете им се в подходяща компания или просто релаксирайте след дълъг, напрегнат ден.

Вашият коментар